2013. február 21., csütörtök

D.I.Y. karkötő / nyaklánc

Sziasztok! Nézelődtem kicsit, és találtam a neten egy nagyon jó ötletet, hogyan csinálj magadnak egyszerű, de divatos nyakláncot vagy karkötőt!
Az elkészítési módja igazán egyszerű, biztos sokan vannak, akik csináltak már hasonlót kiskorukban a színes, hosszú, műanyag "kötelekkel". Most viszont nem ilyenekre, hanem hosszú, rugalmas, de erős bőrszalagokra van szükség, illetve néhány fém csavaralátétre 3 különböző méretben
1. Vágd fel a bőrszalagot 4 egyforma, kb. másfél-két méteres darabokra. Kösd össze a végüket egy csomóba kb. 15 cm ráhagyással, hogy aztán majd a nyakadba/kezedre tudd kötni az ékszert. Egyszerűbb lesz a dolgod, ha egy befőttes gumival összekötötd a szálakat külön-külön, hogy ne legyen majd olyan hosszú.
2. Ezt a lépéssorozatot nehéz elmagyarázni, de majd a képek segítenek a megértésben. Először is a 4 szél közül vegyél a kezedbe két szemköztit úgy, hogy hurkot formálsz belőlük - mindkettőt az ellentétes oldalról indítod és hajlítod (ami hátul volt előre, ami elöl volt, hátulra viszed). Ez után fog az oldalt lévő maradék két szálat, és húzd át a hurkokon - a baloldalit felülről csúsztasd a jobb hurokba, a jobb oldali szálat pedig a bal oldaliba. Ez után csak húzd meg, és kész van a négyzet alapú "csomó". A lépést addig ismételd meg, amíg úgy nem gondolod, hogy jöhetnek a fémkarikák.
3. A következőkben csak annyi lesz a dolgod, hogy minden új csomózásnál felhúzol egy fém karikát az egyik szálra, hagyod lecsúszni az aljához, és már kezdheted is. Ügyelj rá, hogy mindig ugyanarra a szálra (ugyanarra az oldalra) rakd a karikát, így mutat jól. Kezd a legkisebbel, majd a közepessel és a legnagyobbal, majd zárd a közepessel, legvégül pedig a legkisebbel.
4. Ha elég karikát tettél már rá, és a vége jön, akkor nincs más dolgot, mint hogy elhagyd őket (ne húzd a szálakra) és nélkülük folytasd, úgy, mint a 2. lépésben. Figyelj, hogy szimmetrikus legyen.
A képek és az ötlet a honestlywtf.com - ról valóak.
Jó alkotást, Cherry

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése