2013. március 3., vasárnap

D.I.Y. - karkötő 2.

Sziasztok! Ahogy látom nagy sikert aratott az előző DIY, úgyhogy úgy döntöttem, elhozom nektek a jelenlegi egyik kedvenc ilyen karkötőm tutorialját, amit tegnap meg is csináltam! A képek és az ötlet a honestlywtf.com-ról származnak!
Ez egy fonásos-anyacsavaros-karkötő, nagyon egyszerű elkészíteni. Amire szükséged van: 3db egyforma hosszú fehér, fekete, burgundi, sötétkék vagy keki színű kötél (ezekkel mutat a legjobban, vastagságuk ízlésfüggő), illetve 19 db arany színű, kisméretű anyacsavar.
Tipp: ha nincs arany színű anyacsavarod, csak ezüst - mint nekem is - akkor fogj egy arany színű festékspray-t és fújd le vele az ezüst darabokat. Ezt ugyanúgy sima festékkel is megteheted, csak macerásabb. Ha lefestetted, akkor valamivel fixáld, hogy ne kopjon le (túl gyorsan) a festék.
1. Fogd a 3 egyforma hosszú köteledet és csomózd össze a végét. Kezd el befonni sima fonással. Haladj  kb 9-10centit.
2. Fogj egy anyacsavart, és húzd rá arra a szálra, ami éppen következne, majd simán tedd a helyére. A soron következő szállal ugyanez a helyzet, és így tovább. Vigyázz rá, hogy a csavar mindig szorosan a helyén legyen, tartsd meg az ujjaddal, hogy ne kalandozzon el.
3. Addig ismételd a lépést, amíg fel nem húzod a 17. anyacsavart. Ha ez megvan, akkor folytasd tovább sima fonással, mint a legelején. Ismét 9-10 centit fonj, attól függően, hogy először mennyit csináltál.
A végére rakhatsz simán egy csomót, de ha még stílusosabbá szeretnéd tenni, akkor csomó helyett húzz fel a karkötőnek mindkét végére 1-1 (az utolsó) csavart, ügyelve, hogy pont a fonás végénél legyen, és fixáld pillanatragasztóval a kötelet a csavarhoz, vagy használj átlátszó körömlakkot, de az kevésbé tart. Ha ezzel is megvagy, akkor vágd le a felesleges részt, és kész is a karkötőd!
jó alkotást, Cherry

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése